ESKIMO-3 Kids Flytande

Omega-3 D-vitamin Friend of the sea
ESKIMO-3 Kids är naturligt rik på Omega-3 fettsyror. I oljan ingår även bl. a omega-6 och omega-9. Oljan innehåller även dagsbehovet av vitamin D som är 5 mikrogram. Vitamin D bidrar till att bibehålla normal benstomme. ESKIMO-3 Kids smakar extra gott tack vare tuttifruttiarom. Fiskoljan i ESKIMO-3 Kids är certifierad av Friend of the Sea - en internationell certifiering för ett hållbart fiske.

Innehåll

FISKOLJA, rapsolja, PUFANOX® [antioxidationsmedel (SOJALECITIN, tokoferolrika extrakt, extrakt av rosmarin, askorbylpalmitat, DL-alfa-tokoferol), vitamin E (D-alfa-tokoferylacetat)], tuttifrutti-arom, vitamin D (kolekalciferol)
Allergener Fisk*, Sojabönor*

Information

Artikelnr 1001609
Storlek 210 ml
Förvaring Förvaring: Förvaras utom räckhåll för små barn. Öppnad flaska förvaras i kylskåp.

Innehåll per 5 milliliter

Vitamin D 5 µg
Vitamin E 6,7 mg

Frågor och svar

Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fisk och skaldjur två till tre gånger i veckan och att vi då varierar mellan feta och magra sorter. När det gäller omega-3 är det de feta fiskarna som makrill, sill och lax som är rika på dessa fetter och är viktiga för hjärt- och kärlhälsan, samt hjärnans utveckling och funktion*. *DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och synförmåga. EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion. Den gynnsamma effekten för att bidra till hjärnans och synens normala funktion uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA, vilket motsvarar 3 g (flytande) eller 3 kapslar av Eskimo-3 Pure®. Den gynnsamma effekten för att bidra till hjärtats normala funktion uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA, vilket motsvarar 1 g (flytande) eller 1 kapsel av Eskimo-3 Pure®. Mängden ska anpassas till övrigt intag av fet fisk.
Omega-3 tillhör de fettsyror som är livsviktiga för oss. Vår kropp kan inte själv tillverka dem, utan vi måste få i oss dem via kosten eller som kosttillskott. Omega-3-fettsyror förekommer i stor mängd i hjärnan och är därför nödvändiga för hjärnans funktion, men är även betydelsefulla för exempelvis hjärt- och kärlhälsan, immunförsvaret, synen, reglering av cellernas proteinutveckling och hudens funktion.
Vår rekommendation är att ge Eskimo-3 Kids till barn (3-12 år), eftersom dessa produkter är framtagna för just barns behov och utveckling. De finns både som flytande och som gelétabletter. Vid jämförelse av innehållet av omega-3 fettsyrorna DHA och EPA, så skiljer de sig ganska mycket åt i t ex Eskimo-3 Kids gelétabletter och Eskimo-3 Pure®. Det är mindre mängd EPA i Kids-produkten. Detta beror på att EPA är mer inblandad i funktioner för hjärta och kärl, medan DHA är för hjärnans utveckling*. Barn har oftast behov av det senare. *DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och synförmåga. EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion. Den gynnsamma effekten för att bidra till hjärnans och synens normala funktion uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA. Den gynnsamma effekten för att bidra till hjärtats normala funktion uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.
Våra fiskoljor innehåller Pufanox® för en stabilare olja över tid. Omega-3 behöver antioxidanter för att den inte ska härskna när den kommer i kontakt med syre. Under tillverkningen av fiskolja vidtas många olika steg för att rena från eventuella miljögifter som dioxin och tungmetaller. Tyvärr går andra ämnen då förlorade i denna process, ämnen som annars hade haft funktion att skydda oljan från att oxidera. Vår metod för att skydda oljan från oxidering är att efterlikna de ämnen som går förlorade. Detta gör vi genom att tillsätta en mix av antioxidanter. En mix som vi benämner Pufanox®. Antioxidanter eller antioxidationsmedel är kemiska föreningar som motverkar oxidering. Oxidation är en kemisk reaktion som kan producera fria radikaler, som därigenom leder till kedjereaktioner som kan skada organismers celler. Vi utför och har utfört många tester kring oxidering gällande vår fiskolja, både genom stabilitetstester i realtid och batchvis vid produktionstillfälle.

Liknande produkter

Återförsäljare